LA COMPANYIA

 

la Companyia Una Càpsula de Teatre neix el 2014 de la mà d’actors, actrius i directors de teatre provinents de diferents formacions teatrals de la Garrotxa, amb la inquietud de formar un equip de persones, polivalent, per dur a terme obres de teatre de diverses tipologies i organitzar una mostra teatral innovadora a la ciutat d’Olot.

Quan la companyia va començar a veure la llum, va néixer també una mostra de teatre única a la comarca de la Garrotxa El Petit Format, que aquest 2019 arribarà a la cinquena edició i que té com a objectiu oferir als escenaris, i a altres indrets d’aforament reduït, propostes que busquen la proximitat amb l’espectador.

La companyia, tot i estar format per actors i actrius provinents de diferents grups teatrals, gràcies a la seva versatilitat i motivació s’ha integrat a la perfecció tant a l’organització de la mostra com a l’estrena de les seves produccions teatrals.

‘Fuita’ (2016) fou representada  tant en espais originals i reduïts (habitatges particulars, terrasses..), com també en espais escènics d’aforament superior (teatres, ateneus etc…) amb prop de 1100 espectadors que la van poder veure en diferents espais de la comarca.

Seguidament ‘El Bosc’ (2017) fou la segona producció de la companyia, i era una adaptació de l’obra de Daniela Feixas. Amb aquesta peça teatral vàrem aconseguir diferents premis en concursos de teatre amateur, i fou l’obra amb la qual varem fer més actuacions de gran i de petit format.

‘Petites Històries’ (2018) eren tres peces de microteatre que portàven per nom “Jericó” de Llàtzer Garcia, “Les Fúries” de Neil LaBute, i l’estrena del text inèdit “El dia de la teva vida”, de l’escriptora olotina Jenni Rodà, premiat amb el primer premi del concurs d’escriptura dramàtica Paraules En Escena de la ciutat de Gavà.

Aquest espectacle és va adaptar únicament per ser representat a l’ateneu de l’Orfeó Popular Olotí i en un espai efímer durant el festival El Petit Format d’Olot 2018. Les tres peces teatrals improrrogables es van interpretar per a 40 espectadors a cada una de les 10 funcions. Exhaurint de nou totes les localitats.

ACTORS I ACTRIUS  QUE  FORMEN O HAN FORMAT PART DE LA COMPANYIA

Joan Martí

Jordi Colobrans

Sandra Vilarrasa

Xevi Colom

Carles Serra

Anna Aumatell

Laura Plasència

Albert Cortada

Jordi Colom

Laia Planella

Anna Martí

Jordi Cortés

Fina Carré

Gemma Gómez

Xevi Rossell